Home » Shop » Zachte wielen 50 mm met stift 11 mm

Zachte wielen 50 mm met stift 11 mm

4.25 Excl. btw | 5.14 inclusief btw p.st.

Zachte bureaustoelwielen

Dit bureaustoelwiel is geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen. Dit wiel is uitgevoerd in zwart kunststof en is voorzien van een zwart profiel.

  • Penmaat: 11mm
  • Diameter: 50mm
  • Geschikt voor: Harde vloer, parket, hout, laminaat
  • Kleur wiel: Zwart
  • Kleur profiel: Zwart
  • Keurmerk: TÜV
  • Norm: EN 12529
Ook leverbaar met 10mm stift

1468 op voorraad

- +

Onze zachte wielen zijn geschikt voor de meeste merken bureaustoelen.
Interstuhl en Haworth werkt met verschillende penmaten o.a. 10mm  6 kant en verlaagt borgring. Vraag ons naar de mogelijkheden.
De diameter is een standaard maat van 50mm. De dikte van de pen is 11mm. Ook dit is een standaard maat voor A-merk bureaustoelen.

Diameter

De diameter van dit wiel is 50mm. Houd er rekening mee dat dit wiel niet geschikt is voor bureaustoelen met een lage gasveer. Daar hebt u de zachte wielen van 60mm voor nodig.
Een wiel van 50mm vervangen door een wiel van 60mm is geen probleem. Omgekeerd is dat vaak wel het geval. Let er dus op dat u de correcte diameter bestelt voor uw type bureaustoel.
zachtewiel universeel 50mm

Per stuk of per set

De universele bureaustoelwielen zijn los te bestellen, maar wij adviseren om alle wielen tegelijk te vervangen. Zo voorkomt u een herhaling van bestellen, demontage en montage.

Montage

Het vervangen van bureaustoelwielen is redelijk eenvoudig. Benodigd zijn enige spierkracht en in uitzonderlijke gevallen een combinatietang of vergelijkbaar.
Plaats de stoel ondersteboven op de hoek van een tafel. Trek nu de wielen stuk voor stuk uit de kruisvoet. Vervang ook alle metalen pennen uit de kruisvoet. Plaats hierna de nieuwe wielen in de vrijgekomen gaten en druk ze stevig vast. Draai nu de stoel weer om en ga er in zitten. De conisch gevormde pennen schuiven nu volledig in de kruisvoet.

zachtewiel universeel 50mm

Norm: EN 12529
PenmaatØ 11mm
AansluitingUniverseel
Diameter wielØ 50mm
OngeremdNiet conform Arbo
KleurZwart
LoopvlakZwart polyurethaan gecoat
Geschikt voorHarde vloeren
PrijsPer stuk