Verschil tussen polyurethaan en polyamide bureaustoelwielen: wat u moet weten

Polyurethaan zachte wielen en polyamide harde wielen zijn twee van de meest gebruikte soorten wielen voor bureaustoelen. Hoewel ze er op het eerste gezicht misschien hetzelfde uitzien, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In dit artikel zullen we de belangrijkste verschillen tussen polyurethaan bureaustoelwielen en polyamide bureaustoelwielen bespreken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van de juiste wielen voor uw bureaustoel.

Polyurethaan zachte wielen zijn gemaakt van een duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en scheuren. Ze zijn over het algemeen zachter dan polyamide wielen, waardoor ze beter geschikt zijn voor gebruik op harde vloeren zoals hout, tegels of linoleum. Polyurethaan wielen zijn ook stiller dan polyamide wielen, waardoor ze een goede keuze zijn voor kantoren waar stilte belangrijk is.

Polyamide harde wielen zijn daarentegen gemaakt van een harder materiaal dat beter bestand is tegen schokken en stoten. Ze zijn over het algemeen beter geschikt voor gebruik op zachte vloeren zoals tapijt. Polyamide wielen zijn ook goedkoper dan polyurethaan wielen, waardoor ze een goede keuze zijn voor kantoren met een beperkt budget.

Verschil tussen polyurethaan en polyamide bureaustoelwielen: wat u moet weten

Wat is Polyurethaan zachte wielen

Polyurethaan bureaustoelwielen zijn een type bureaustoelwielen dat gemaakt is van polyurethaan materiaal. Polyurethaan is een kunststof materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid, elasticiteit en slijtvastheid.

Polyurethaan bureaustoelwielen hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen zoals polyamide. Ten eerste bieden ze een betere grip op de vloer, waardoor ze minder snel slippen en veiliger zijn om op te zitten. Ten tweede zijn ze stiller dan andere materialen, waardoor ze minder geluid maken tijdens het rollen. Dit is vooral handig in kantoren waar stilte belangrijk is.

Polyurethaan bureaustoelwielen zijn ook duurzamer dan andere materialen, waardoor ze langer meegaan en minder snel vervangen hoeven te worden. Ze zijn bestand tegen krassen en slijtage, waardoor ze er altijd als nieuw uitzien. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Over het algemeen zijn polyurethaan bureaustoelwielen een uitstekende keuze voor kantoren en andere omgevingen waar stilte, veiligheid en duurzaamheid belangrijk zijn.

Wat is Polyamide harde wielen

Polyamide bureaustoelwielen zijn gemaakt van een sterke kunststof die bekend staat om zijn duurzaamheid en slijtvastheid. Het materiaal is bestand tegen slijtage en scheuren, waardoor het een ideale keuze is voor bureaustoelen die dagelijks worden gebruikt.

Polyamide bureaustoelwielen zijn ook bestand tegen chemicaliën en extreme temperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in verschillende omgevingen. Het materiaal is licht van gewicht en heeft een hoge draagkracht, waardoor het gemakkelijk is om de bureaustoel te verplaatsen.

Polyamide bureaustoelwielen zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen, waaronder zwenkwielen en geremde wielen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze passen bij de stijl van uw kantoorinrichting.

Het onderhoud van polyamide bureaustoelwielen is eenvoudig en vereist weinig inspanning. U kunt ze eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek en zeepwater om vuil en stof te verwijderen.

Over het algemeen zijn polyamide bureaustoelwielen een betrouwbare en duurzame keuze voor uw bureaustoel.

Verschil in materiaaleigenschappen

Als het gaat om bureaustoelwielen, zijn er twee veelvoorkomende materialen: polyurethaan en polyamide. Hoewel beide materialen geschikt zijn voor bureaustoelwielen, hebben ze verschillende eigenschappen die van invloed zijn op hun prestaties en duurzaamheid.

Duurzaamheid

Polyamiden wielen hebben over het algemeen een hogere duurzaamheid dan polyurethaan wielen. Dit komt doordat polyamide een hogere slijtvastheid heeft en minder snel slijt dan polyurethaan. Dit betekent dat polyamide wielen langer meegaan en minder snel vervangen hoeven te worden dan polyurethaan wielen.

Sterkte

Polyamide wielen hebben over het algemeen een hogere sterkte dan polyurethaan wielen. Dit komt doordat polyamide een hogere treksterkte heeft dan polyurethaan. Dit betekent dat polyamide wielen beter bestand zijn tegen zware belastingen en meer gewicht kunnen dragen dan polyurethaan wielen.

Flexibiliteit

Polyurethaan wielen hebben over het algemeen een hogere flexibiliteit dan polyamide wielen. Dit komt doordat polyurethaan een hogere elasticiteit heeft dan polyamide. Dit betekent dat polyurethaan wielen beter in staat zijn om schokken en trillingen op te vangen dan polyamide wielen.

In het algemeen kunnen we stellen dat polyurethaan wielen beter geschikt zijn voor lichtere belastingen en vloeren die gevoelig zijn voor krassen, terwijl polyamide wielen beter geschikt zijn voor zwaardere belastingen en ruwere vloeren. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van uw kantooromgeving bij het kiezen van de juiste bureaustoelwielen.

Verschil in gebruik

Comfort

Polyurethaan bureaustoelwielen bieden meer comfort dan polyamide bureaustoelwielen. Dit komt doordat polyurethaan wielen zachter zijn en beter schokken absorberen. Hierdoor zijn ze geschikt voor langdurig zitten en verminderen ze de druk op de rug en benen.

Geluidsniveau

Polyurethaan bureaustoelwielen maken minder geluid dan polyamide bureaustoelwielen. Dit komt doordat polyurethaan wielen zachter zijn en minder wrijving veroorzaken met de vloer. Hierdoor zijn ze geschikt voor kantoren waar stilte belangrijk is, zoals bibliotheken.

Geschiktheid voor verschillende vloertypes

Polyamide bureaustoelwielen zijn geschikt voor zachte vloeren zoals tapijt en vloerbedekking. Dit komt doordat ze minder grip hebben en minder snel vastlopen in de vezels van het tapijt. Polyurethaan bureaustoelwielen zijn geschikt voor harde vloeren zoals hout, linoleum en tegels. Dit komt doordat ze meer grip hebben en hierdoor soepeler rollen over de vloer.

In het algemeen zijn polyurethaan bureaustoelwielen geschikt voor kantoren waar comfort belangrijk is en waar hout, tegels of linoleum ligt. Polyamide bureaustoelwielen zijn geschikt voor kantoren waar zachte vloeren liggen.

Prijsverschil

Als het gaat om de prijs van polyurethaan bureaustoelwielen en polyamide bureaustoelwielen, zijn er enkele verschillen om op te merken. Over het algemeen zijn polyamide wielen goedkoper dan polyurethaan wielen. Dit komt omdat het productieproces van polyamide eenvoudiger en goedkoper is dan dat van polyurethaan.

Polyurethaan wielen zijn duurder omdat ze betere prestaties bieden en langer meegaan dan polyamide wielen. Polyurethaan wielen zijn slijtvaster en bestand tegen slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in uw een werkomgeving voorzien van een harde vloer.

Als u op zoek bent naar wielen voor een bureaustoel die niet vaak wordt gebruikt en geen zware belasting hoeft te dragen, dan zijn polyamide wielen een goede keuze vanwege hun lage prijs. Als u echter op zoek bent naar wielen die lang meegaan en bestand zijn tegen slijtage dan zijn polyurethaan wielen de betere keuze, ondanks hun hogere prijs.

Het is belangrijk om op te merken dat de prijs van bureaustoelwielen ook kan variëren afhankelijk van de fabrikant en de kwaliteit van het materiaal. Het is altijd een goed idee om uw onderzoek te doen en de beste optie te kiezen die past bij uw budget en behoeften.

Conclusie

We hebben nu een goed begrip van de verschillen tussen polyurethaan bureaustoelwielen en polyamide bureaustoelwielen. Hier zijn enkele belangrijke takeaways:

  • Polyurethaan wielen zijn duurzamer en slijtvaster dan polyamide wielen. Ze zijn ook beter bestand tegen slijtage.
  • Polyamide wielen zijn echter beter bestand tegen hoge temperaturen en hebben een lagere wrijvingscoëfficiënt, waardoor ze beter geschikt zijn voor gebruik op gladde vloeren.
  • Als u op zoek bent naar wielen voor een bureaustoel die dagelijks intensief wordt gebruikt, dan zijn polyurethaan wielen waarschijnlijk de beste keuze vanwege hun duurzaamheid en slijtvastheid.
  • Als uw bureaustoel voornamelijk op een gladde vloer wordt gebruikt en u zich zorgen maakt over krassen of beschadigingen, dan zijn polyurethaan wielen wellicht een betere optie vanwege hun lagere wrijvingscoëfficiënt.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen “beste” wielmateriaal is voor elke situatie. Het hangt allemaal af van uw specifieke behoeften en omstandigheden. We hopen dat deze informatie u heeft geholpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over welk type bureaustoelwiel het beste bij u past.

Meer weten over ons of over onze wielen?

Komt u graag in contact met ons, komt u er niet helemaal uit of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Vergeet ook niet onze webshop te bekijken!

.

A & I Kantoorinrichting Amsterdam