Zachte wielen

Voor houten vloer, parket, beton

Onze zachte wielen zijn uitgevoerd met een licht verend loopvlak. Dit type wiel is bedoeld voor een harde ondergrond zoals beton, laminaat en houten vloeren. Door dit zachte loopvlak van slijtvast PU rolt de bureaustoel comfortabel over de vloer. Ook bij kleine oneffenheden zoals bijvoorbeeld een v-groef of zandkorrels.

Ongeremd

Het loopvlak en het wiel zijn uitgevoerd in zwart, tenzij anders aangegeven. De wielen zijn ongeremd. Wenst u een geremd bureaustoelwiel kijk dan op onze partner-website uzit.nl

Gebruik

Onze wielen worden veelal gebruikt in een kantoor of thuiswerkplek. Wanneer u gebruik maakt van vloerverwarming is het raadzaam de bureaustoel daar niet langdurig aan bloot te stellen. Het PU loopvlak kan daardoor eerder uitdrogen. Dit geldt ook voor direct uv-licht. Om langdurige inwerking van warmte op één plek te voorkomen kunt u de bureaustoel eenvoudig verplaatsen.

Penmaat

De penmaat van onze zachte wielen is 11mm. Let er op dat uw huidige wielen ook een penmaat hebben van 11mm. Met de penmaat wordt de dikte van de metalen pen bedoeld. Dat is het gedeelte wat in de kruisvoet gedrukt wordt. U kunt de penmaat opmeten door het bestaande wiel op te meten met een schuifmaat.
Heeft uw bureaustoel een afwijkende penmaat? Neem dan contact met ons op voordat u de wielen bestelt. Zo kunnen we u adviseren bij de juiste keuze.

Diameter

Onze zachte wielen leveren we in verschillende afmetingen. De kleine (lage) wielen hebben een diameter van 50mm. Grote (hoge) wielen hebben een diameter van 60mm of 65mm. In de regel worden hoge wielen toegepast bij bureaustoelen met een lage gasveer. Zou u kleine wielen gebruiken in plaats van grote dan bestaat de kans dat de gasveer de vloer raakt.

Demontage

Mocht er een pen in de kruisvoet blijven steken dan is het in sommige gevallen nodig om met gereedschap de metalen pen te verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld met een waterpomptang of een griptang.

Universeel voor A-merken

Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor 95% van alle bureaustoelmerken. De kwaliteit van onze wielen is in lijn met de kwaliteit van de gebruikte materialen van bijvoorbeeld Ahrend, HAG, Vitra of Herman Miller.

Twijfel?

Twijfelt u over de hoogte of penmaat van de wielen? Aarzel niet, maar neem even contact met ons op. Zo voorkomt u foutief bestelde wielen. Een beller is sneller… 020-4704057.Meer weten over ons of over onze wielen?

Komt u graag in contact met ons, komt u er niet helemaal uit of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Vergeet ook niet onze webshop te bekijken!

.

A & I Kantoorinrichting Amsterdam