Wat u moet weten over wielen

Het uitzoeken van een goede bureaustoel gaat verder dan alleen of deze lekker zit of er mooi uitziet. U moet voor het vinden van de best passende bureaustoel ook letten op de wielen. Dit onderdeel wordt vaak onderschat, maar voor een echt optimaal comfort moet u ook goed kunnen rollen. Wilt u er zeker van zijn dat ook de wielen goed passen bij uw smaak en de kamer waar u de stoel gebruikt, maar heeft u geen idee waar u op moet letten? Bekijk dan de onderstaande informatie zodat u altijd de juiste keuze kunt maken.

De ondergrond

Om goede wielen uit te kunnen zoeken is het belangrijk om te weten op wat voor grond u de stoel laat rollen. Heeft uw studiekamer bijvoorbeeld een tapijt, dan is het vaak minder eenvoudig om een bureaustoel te gebruiken dan op bijvoorbeeld laminaat. Dit is omdat de wielen minder goed op tapijt kunnen rollen en daarom niet in een vloeiende beweging kunnen verplaatsen. Er zijn wel tapijtwielen, maar als u naast uw tapijt ook laminaat heeft kunnen deze wielen voor deukjes zorgen. Ook bij gladde vloeren moet u letten op het materiaal. U beweegt de bureaustoel meestal op dezelfde plek, van en naar uw bureau. Hierdoor kan er slijtage ontstaan op de vloer. Dunne houtsoorten, zoals vurenhout, kunnen dan sneller beschadigd raken. Houd er dus rekening mee dat uw vloer wel bestand moet zijn tegen uw actieve gebruik en pas de wielen aan op uw gebruik van de stoel.

Het materiaal

Net als uw vloer moeten ook uw wielen van een goed materiaal zijn. Als u uw stoel niet veel gebruik, volstaat het meeste materiaal wel. Maar wanneer u veel gebruik maakt van uw stoel is het belangrijk dat de wielen van een niet al te zwaar of hard materiaal zijn. Wielen van kunststof zijn een goede keuze als u dagelijks achter uw bureau zit. Deze veroorzaken minder snel slijtage en bewegen soepel over het oppervlak. Het materiaal van de rand van de wielen is ook belangrijk. Vooral als de wielen laag zijn en de rand vlak langs de grond gaat. Ook deze kunnen het beste van een zacht en licht materiaal zijn.

Wel of geen remmen

Sommige bureaustoelen hebben wielen met een rem. Deze rem wordt automatisch geactiveerd wanneer u niet op de stoel zit, zodat de stoel niet door de hele kamer kan rollen. Wanneer u dan op de stoel zit, gaat de rem er vanaf en kunt u zonder extra moeite de stoel bewegen. Let er wel op dat u deze functie het beste alleen kunt gebruiken als u een stevige ondergrond heeft, omdat het extra gewicht anders sneller voor slijtage kan zorgen. De wielen van uw bureaustoel zijn minstens zo belangrijk als de rest van uw stoel om er goed gebruik van te kunnen maken. Controleer daarom ook tijdens uw aankoop wat voor wielen het beste bij uw gebruik en ondergrond passen.

Zachte wielen geschikt voor harde vloeren.

Bestelt u de wielen voor 15.00 uur? Dan wordt deze dezelfde werkdag verzonden.

Zachte wielen geschikt voor harde vloeren.

Meer weten over ons of over onze wielen?

Komt u graag in contact met ons, komt u er niet helemaal uit of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Vergeet ook niet onze webshop te bekijken!

.

A & I Kantoorinrichting Amsterdam