Bureaustoel wielen vervangen

Waar moet u op letten wanneer u bureaustoel wielen gaat vervangen?

Wanneer u lang gebruik maakt van uw bureaustoel, dan kan het zijn dat de wieltjes zijn versleten en aan vervanging toe zijn. Het is heel eenvoudig om deze wielen zelf te kunnen vervangen, maar het is ook net zo eenvoudig om dit verkeerd te doen. Is uw bureaustoel toe aan nieuwe wieltjes, let dan goed op de volgende punten.

Alle benodigdheden bij de hand

Het is belangrijk dat wanneer u uw bureaustoelwielen gaat vervangen, u alles bij de hand hebt om deze vervanging te kunnen doen. Dit gaat verder dan alleen de stoel en de nieuwe wielen. Om uw bureaustoelwielen goed te kunnen vervangen heeft u bijvoorbeeld een kleed nodig om de stoel op te laten rusten zodat deze niet tijdens het vervanging wegschuift. Daarnaast heeft u een stift met klemring nodig om de wielen goed te bevestigen, een schuifmaat om de stift op te meten en eventueel een tang en beschermende doek om de bevestiging los te krijgen.

De juiste handelingen

Daarnaast is het belangrijk dat u de bureaustoelwielen goed vervangt. Door het volgen van de juiste stappen is het vervangen van de wielen geen enkel probleem:

  • Stap 1: Leg het kleed op de vloer en draai de bureaustoel op zijn kop, zodat de wielen naar boven staan.
  • Stap 2: Trek de wielen inclusief de bevestiging van de stoel af. Dit lukt meestal al met de hand, maar u kunt ook de tang gebruiken. Vergeet hierbij niet een doek tussen de tang en de bevestiging te plaatsen om beschadiging te voorkomen.
  • Stap 3: Controleer welke maat bevestiging en wielen u nodig heeft. Dit is tot op de millimeter te berekenen met een schuifmaat. Wanneer u de juiste maten weet kunt u deze eenvoudig bestellen.
  • Stap 4: Monteer de wielen inclusief bevestiging weer aan uw stoel en u kunt weer rollen met uw bureaustoel.

Wat voor bureaustoel wielen heeft u nodig?

Het werd hierboven al benoemd, maar u moet wel de juiste bureaustoelwielen voor uw stoel bestellen. Hierbij moet u letten op zowel de stift als de bureaustoelen zelf. De stift van een bureaustoel is meestal 10 of 11 millimeter dik.

Heeft u uw penmaat opgemeten?

Standaard leveren wij de wielen met een 11mm pen.

Interstuhl, Comforto en Ikea werken met verschillende penmaten!

U heeft een andere penmaat dan
de gebruikelijke 11mm?

Dit kleine verschil kan een groot verschil betekenen voor uw stoel en kan er voor zorgen of uw stift wel of niet past en dus bruikbaar is. Daarnaast zijn de soort wielen belangrijk, afhankelijk van de grond waar deze overheen moeten rollen. Vooral harde vloeren kunnen de wielen onnodig snel en hevig beschadigen en andersom kunnen zware wielen op een zachte vloer voor bijvoorbeeld strepen en krassen zorgen. Let dus met het bestellen van de juiste bureaustoelwielen erop dat u een wiel uitzoekt dat past bij uw vloer.

Bij bureaustoelwielen vervangen moet u dus op meer letten dan alleen dat u een leuk prijsje voor uw wielen kan vinden. Gelukkig kunt u wanneer uw bureaustoelwielen versleten zijn alsnog van uw bureaustoel genieten door zelf de bureaustoelwielen eenvoudig te vervangen.

Zachte wielen geschikt voor harde vloeren.

Bestelt u de wielen voor 15.00 uur? Dan wordt deze dezelfde werkdag verzonden.

Zachte wielen geschikt voor harde vloeren.

Meer weten over ons of over onze wielen?

Komt u graag in contact met ons, komt u er niet helemaal uit of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Vergeet ook niet onze webshop te bekijken!

.

A & I Kantoorinrichting Amsterdam