Bureaustoel wielen vervangen

Waar moet je op letten wanneer je bureaustoel wielen gaat vervangen?

Wanneer je lang gebruik maakt van je bureaustoel, dan kan het zijn dat de wieltjes zijn versleten en aan vervanging toe zijn. Het is heel eenvoudig om deze wieltjes zelf te kunnen vervangen, maar het is ook net zo eenvoudig om dit verkeerd te doen. Is jouw bureaustoel toe aan nieuwe wieltjes, let dan goed op de volgende punten.

Alle benodigdheden bij de hand

Het is belangrijk dat wanneer je je bureaustoelwielen gaat vervangen, je alles bij de hand hebt om deze vervanging te kunnen doen. Dit gaat verder dan alleen de stoel en de nieuwe wieltjes. Om je bureaustoelwielen goed te kunnen vervangen heb je bijvoorbeeld een kleed nodig om de stoel op te laten rusten zodat deze niet tijdens het vervanging wegschuift. Daarnaast heb je een stift met klemring nodig om de wielen goed te bevestigen, een schuifmaat om de stift op te meten en eventueel een tang en beschermende doek om de bevestiging los te krijgen.

De juiste handelingen

Daarnaast is het belangrijk dat je de bureaustoelwielen goed vervangt. Door het volgen van de juiste stappen is het vervangen van de wielen geen enkel probleem:

  • Stap 1: Leg het kleed op de vloer en draai de bureaustoel op zijn kop, zodat de wielen naar boven staan.
  • Stap 2: Trek de wielen inclusief de bevestiging van de stoel af. Dit lukt meestal al met de hand, maar je kunt ook de tang gebruiken. Vergeet hierbij niet een doek tussen de tang en de bevestiging te plaatsen om beschadiging te voorkomen.
  • Stap 3: Controleer welke maat bevestiging en wielen je nodig hebt. Dit is tot op de millimeter te berekenen met een schuifmaat. Wanneer je de juiste maten weet kun je deze eenvoudig bestellen.
  • Stap 4: Monteer de wielen inclusief bevestiging weer aan je stoel en je kunt weer rollen met je bureaustoel.

Wat voor bureaustoel wielen heb je nodig?

Het werd hierboven al benoemd, maar je moet wel de juiste bureaustoelwielen voor jouw stoel bestellen. Hierbij moet je letten op zowel de stift als de bureaustoelen zelf. De stift van een bureaustoel is meestal 10 of 11 millimeter dik.

Dit kleine verschil kan een groot verschil betekenen voor je stoel en kan maken of je stift wel of niet past en dus bruikbaar is. Daarnaast zijn de soort wielen belangrijk, afhankelijk van de grond waar deze overheen moeten rollen. Vooral harde vloeren kunnen de wielen onnodig snel en hevig beschadigen en andersom kunnen zware wielen op een zachte vloer voor bijvoorbeeld strepen en krassen zorgen. Let dus met het bestellen van de juiste bureaustoelwielen erop dat je een wiel uitzoekt dat past bij je vloer.

Bij bureaustoelwielen vervangen moet je dus op meer letten dan alleen dat je een leuk prijsje voor je wielen kan vinden. Gelukkig kun je wanneer je bureaustoelwielen versleten zijn alsnog van je bureaustoel genieten door zelf de bureaustoelwielen eenvoudig te vervangen.

Zachte wielen geschikt voor harde vloeren.

Bestelt u de wielen voor 15.00 uur? Dan wordt deze dezelfde werkdag verzonden.